Alla inlägg under januari 2009

Av Lennart - 13 januari 2009 23:40

Kolossalt vad snabbt det här sprider sig och kolossalt vad veckorna går fort! Nu var det ju krock i går kväll. En bra Guldbaggegala och 2½ män. Ajajaj. Remoten gick som en handkontroll till tv-spel. Ändå kunde man inte se båda programmen. Tänkte ett tag koppla in en tv till men upptäckte att det inte fanns nå'n mer digitalbox. Det var enklare förr.

Johan Glans skötte det snyggt tycker jag. Alltid med den där oskyldiga något förvirrade framtoningen som bara han kan göra. Men han är säker. Kompisen Björn, ja, säga vad man vill men jag gillar honom. Han och Johan kan bli ett nytt "Hasse o Tage" kanske? Fast i en modernare tappning.

2½ män är och förblir höjdpunkten. Tänkte häromkvällen på "Seinfeld" - också en lyckad serie - men i ett annat tonläg. Lite försiktigare.

Man skulle nästan kunna tro att jag inte gör annat än glor på tv o lyssnar på radio. Men det är fel, se! Idag t.ex lunchade jag med ett par i utbildningsbranschen. Ja, jag verkar också i den, åtminstone delvis. Sedan hade jag ett mycket trevligt möte med vårt ungdomsråd som idag gästades av stadens kommunalråd! Jojo, fint värre!

Men det var kul. Ungdomarna är på G och har knappt lust att gå hem.

Gamla mamsen fick en påhälsning också på hemvägen och blev så glad, så glad så!

Det är kul med glada människor.  Fattar inte varför folk surar så mycket. Det verkar i alla fall så när man läser insändare och debattartiklar. Skäll, skäll, bla, bla, jag vet minsann bäst! Märkligt. I stället för att gå ut på stan med ett leende på läpparna och ropa HEJ! Det ska jag göra nu i alla fall. Nja, inte gå ut på stan men krypa ner i sköna sängen med ett leende och ropa HEJ!

Go'natt! Dröm sött!

TV
Av Lennart - 11 januari 2009 23:45

Grämer mig fortfarande över att gårdagens blogg "försvann". Hade lagt ner ganska mycket tankearbete på den och så hängde sig webbläsaren. Man blir lite trött på såna här små incidenter. Men det hjälper inte att hänga läpp.

Kall sydvästlig vind svepte in från havet idag. Fösökte ta en promenad efter stranden, tappade nästan andan å frös som en hund. Vände om och gick in mellan husen istället. Något bättre men hemmavärmen lockade med varma koppen.

Jobbat med jobb - låter jobbigt - men dessvärre en verklighet. Inga sensationella fynd precis men värda ett försök.

Radioprogrammen på helgkvällarna är mycket bättre än TV-programmen. Just nu är det soul. Inte min favoritmusik precis men avslappnande. Det gick ett program i höstas på lördagkvällarna - "Stadshotellet" tror jag det hette. Mängder med bra artister och musik och ett härlig mellansnack. Se'n har vi ju vårt kära "Melodikrysset"! Jag har nämnt det tidigare men är fortfarande stolt över min vinst i våras.

Vinter tuffar på. Undrar när den sätter in ordentligt? Här brukar det bli i slutet januari och hela februari är en riskmånad. Hoppas vi slipper snö. Den bara ställer till en massa problem här i södern och så blir det slask o driver o elände. Jag vill tukta fruktträden och börja med vårbruket! Tänk vad läckert när vintergäck och krokus tittar fram! Och det luktar olja och fernissa på varven...får väl drömma om en ny gräsklippare inatt. Go'natt!

Av Lennart - 11 januari 2009 00:22

Hade just skrivit en lång, bitter blogg och skulle precis avsluta så pajade web-läsaren!

Det blev noll och intet.


Bitterheten övergick från stora tankar till den lilla ettriga maskinen som står bevid mig och surrar. 


Jag ger upp nu! God natt! 

Av Lennart - 8 januari 2009 23:32

Det var ju Grammisgala igår och ingen vann! Tycker jag i alla fall. Mina favoriter nämndes inte ens, någon av dem var förvisso nominerad men se'n blev det tyst. Synd! Men jag tycker Curly Sue med Takida är rätt bra. Det är ju ingen direkt poplåt, snarare en ballad. Nej, jag ska inte veckla in mig i något som jag inte kan. Amanda Jensen är också duktig. De här två skiljer sig lite från vanlig "svensktopp" och det är ju skönt med variation.

Men det är ju kolossalt vad man pratar mycket om Ghaza! Jag har full förståelse för det lidande människor där utsätts för men maken till mediabevakning har man sällan skådat. Inte ens när "Twin Towers" i New York rasade. Israelerna är inte särskilt poppis i vissa kretsar. Som sagt - jag begriper inte det där kriget.

Var på arbetsförmedlingen idag. Det är ju också en institution för sig. Förmedling är ju synd att kalla den. Jag tycker den fungerar mest som ett statistiskt vektyg. Som många andra statliga verk. Se på Försäkringkassan nu t.ex - Inga pengar? Gjort slut på allt? Det är ju likadant med våra pensioner.

Nu kommer jag in på politik och då kan jag fortsätta att skriva hur mycket som helst. Det finns mycket att vädra här! Men ikväll gitter jag inte. Ska samla mig till helgen och smörja tangenterna, se'n så!

Vad ska man drömma om  inatt då?  Det känns lite dimmigt i huv'et så det får väl bli det här: Sweet dreams!

Av Lennart - 7 januari 2009 00:43

Glädjande att få kommentarer för min blogg! Tackar! Kul! Kanske kan få igång nå'n slags konversation så småningom?

Sanna Martin på nattradion nämnde nyss kvällens film på TV4, "Drömkåken", med bl.a Björn Skifs. Ja, det är ett härligt gäng skådisar med där och jag tycker att filmen - trots sin tragikomik - är mycket underhållande. För övrigt tycker jag om Björn. Glömmer aldrig när jag träffade honom en gång för många år se'n på Alexandra's i Stockholm. Det var innan han blev riktigt känd. Han tilltalade några tjejer och dom fattade ingenting. Dom visste inte vem han var helt enkelt. Då sa han nå'nting i stil med -"men jag är ju Björn Skifs!" Tjejerna bara glodde på honom och fortsatte in till baren som om ingentig hade hänt men Björn såg lite moloken ut och försvann i vimlet. Så kan det gå. I vilket fall som helst gillar jag honom. Han är en mycket duktigt artist - både sångare o skådis. Häromkvällen gick ju hans "Strul" också. Jag tycker han skulle fortsätta i samma genre för han är rolig och har ett underbart minspel. Alltid med glimten i ögat!

I Ghaza kör dom vidare. Alltså - här sitter gubbar o tanter från all världens hörn i stora palats och snackar och snackar och dom stackarna som bor där bombas. Och Hamas fortsätter med sina raketer in i Israel. Finns det ingen som ta ifrån dom "leksakerna", dvs. vapnen och låta dom göra upp genom kuddkrig eller vad som helst. Jag begriper inte det där kriget.

Så var det slut på alla klämdagar och allvaret eller åtminstone vardagen tar vid. Nästa höjdpunkt blir ju fettisdagen. Ser jag fram emot. Förmodligen kan man väl inte låta bli att "fuska" och klämma i sig en o annan semla tidigare. Dom finns ju redan i hyllorna. Något att drömma om inatt? Go'natt!

Av Lennart - 5 januari 2009 22:41

Tiden rullar på. Den här klämdagen gick ju smärtfritt. Passade på å möblera om, får se om det hjälper. Små förändringar kan göra stora intryck. Har bott här snart fyra år nu tror jag utan att ändra en enda pinal i stort sett så det känns lite mysigt att gå runt i rummen och se saker på ett annat sätt. Prylar får ett annat värde liksom. Och typiskt - det blev nästan för mysigt - jag fastnade framför TV:n trots det fina vädret. Ja, det har varit kallt ute hela da'n men solen sken. Och nu ikväll är det ännu kallare: -9. Ganska ovanligt här med tanke på att havet ligger bara knappt 200 meter härifrån. Sitter och tittar ut nu och ser tysklandsfärjorna ge sig av för att återkomma imorgon bitti.

TV ja, det var nå'n amerikansk - som vanligt - sitcom-serie om några på ett kontor för en modetidning. Man får ju le lite i alla fall. Men pricken över i:et var ju nu ikväll; 2 ½ Men med Charlie Sheen och John Cryer. Jag gillar serien. "Alan" är ju obetalbar i sitt minspel. Otroligt skicklig skådis.

Har inte hänt så jäkla mycket mer idag, talade med Vaxholm - kallt där också o lite is i skärgårdsviken. Vaxholm, Båstad, Tylösand, Trosa, Falsterbo, Marstrand m. fl. är typiska sommarorter. Visserligen har det väl flyttat in fler året runtare numera men det är ganska lugnt så här års skulle man väl kunna påstå. Vi njuter av den här drömmen inatt!

Av Lennart - 4 januari 2009 23:43

Härlig å lyssna på radio så här dags! Riktigt härliga gitarrsolos. Hörde inte vem som spelar men visst är det häftigt! Aha - Metallica, var det. Kommer visst till Sverige i vår nå'ngång.

Fasiken vad kallt det börjar bli - minus 7 drygt ute o bara 15 inne. Man får skriva sig varm eller så att tangenterna glöder. 

Alltså - journalister o media - nu fokuserar man stenhårt på Ghaza - varenda nyhetssändning är förlängd eller koncentrerad på Ghaza. Som om det var den enda plats på jorden med mänskligt lidande. Vad hände med Darfur? Hur går det för Somalierna som kapar skepp för att överleva. Åtminstone några av dem. Gud, vicken skön musik på radion. Nästan så man känner för att ta på läderbrallorna och västen med nitar o sminka huv'et svartovitt.  Visst är det synd om folket i Ghaza med jag tycker det är synd om folket i Israel också som får en massa raketer på sig från Ghaza. Jahaja, det var Mötley Crüe nyss. Nu spelar dom årets mest önskade band - han sa aldrig vad dom heter. Får höra i slutet. Popepoken 60 - 70-talet skiljer sig en hel del mot nutidens rock o metal men det finns nå't gemensamt. Iron Maiden var det. Kommer kanske till Sweden Rock Festival i juni. Skulle man vara där.

Jaha, mer nyheter om Ghaza. Nå'n dom intervjuar säger att "vi väntar på att dö!" Ingen el, vatten eller värme. Jag blir inte klok på det där kriget. Dom har ju hållit på nu i ja - är det 30 - 40 år? Mer? Det finns ju så många oroshärdar i världen - Belfast på Irland, Bankok, Inden o Kina snackar ju kärnvapen, Ryssland o Ukraina och alla schunnerna i söderort som Jens skriver om. Det är väl nå't gruff i Indonesien också?

Och imorrn är det klämdag igen! Man känner sig lite beklämd av alla dess klämdagar. Ja, den var svag, jag vet. Börjar nog bli trött nu. Ska stoppa värmedyna i bingen o huttra mig till söms tror jag.

Tänk vad mycket tankar det finns - jag har mina och alla andra har sina...

Tänk om man kunde kommunicera genom tankekraft - behöver vi inga datorer.

Go'natt! 

Av Lennart - 3 januari 2009 21:32

Revbenen blev superba med hemlagad äppelmos på egna äpplen och handplockad potatis o morötter! Sicken supé! Allt medan stjärnorna på slottet

gnällde både bildlikt och bokstavligen. Det höll på att bli skärvor på slottet. Typiskt Gardell att sno uppmärksamheten o göra sig märkvärdig. Bara uppsynen när han satt ute med Scheja. Han har det inte lätt, karln, måste ha något komplex. Eller så saknade han kompisen Mumintrollet att trösta sig med/mot. Kan inte med kalrn. Han är som en sån där batteridriven trummande kanin som inte slutar förrän man trycker på knappen. På TV:n alltså. Bevare mig för att se honom live! Tacka vet jag Peter Flacks "Hjalmar". Han är rolig han! Snacka om buskis.

Buskis ja, nu är det dags för nyårsrevyer. Har sett några här i omgivningen men dom har varit lite ojämna. Kunde vara kul o spela in en dag på rådhuset här på landsbygden. Skulle säkert dra fulla hus!


När man sitter så här och grunnar o skriver tänker man ibland på justa övergångar i stil med Anders S. Nilsson i Parlamentet. Dom brukar vara rätt lyckade trots att han inte har sina rötter i Göteborg. Det har ju Oldsberg och det hörs ju "På Spåret". Mycket TV-snack här nu - finns det inget viktigare?

Maeä, jag är inte riktigt på skrivarhumör ikväll. Avslutar med en dröm:

Ovido - Quiz & Flashcards