Alla inlägg den 27 januari 2009

Av Lennart - 27 januari 2009 22:49

Kom nyss tillbaka från en manifestation till minnet av förintelsen under WW2.

En överlevande från Auschwitz berättade hur han som nioåring och framåt genomled helveteskvalen ibland tillsamman med sina föräldrar under denna fruktansvärda tid. Synnerligen gripande historia. Det är ofattbart att människor skapade en så välplanerad och välorganiserad logistik för att utplåna andra människor.

Det har skett på fler ställen i andra diktaturer, senast i forna Jugoslavien och det är bara drygt tio år sedan...- och i Irak nu i dagarna hörde jag...


En sjuk människa sköts ihjäl i grannbyn i förrgår. Polisen har ingen eller dålig utbildning för sådana fall, sas det på nyheterna ikväll. Då kan man fråga sig vad dom hade där att göra? Och dessutom knalla in i stackarns hus trots att dom kände till hans bravader sedan tidigare. Elpistolen? Var tog den vägen? Pepparspray? Skjuta sömnampull? Nej - pang, pang, pang! Tre skott från lika många stora starka poliskonstaplar som om vore det en lek typ "indianer & cowboys". Hörde också idag att elpistolen anses farlig för att den som träffas av trådarna kan falla och göra sig illa...(!)


Fick i alla fall se 2 ½ män igår fast det var repris. Men man kan inte annat än skratta åt figurerna.


"Vaken med P3 & P4" vill att man ska "logga in" och svara på tre frågor. Jag har ingen lust. Har dessutom både tvättat och träffat kommunalrådet idag så jag känner mig fullständigt utschasad! Sköna sängen står och väntar med kall kudde och rena lakan. Mmmm! Go'natt!

Ovido - Quiz & Flashcards