Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Lennart - 1 januari 2009 21:46

Jag missade ju Ivanhoe o backhoppningen. Trodde det var slut med det. Men å andra sidan sändes programmen på kanaler jag inte har så skit samma.

Se'n undrade jag vad det var för oväsen här utanför idag; det var ett stort MC-gäng  som åkte på tur så här på årets första dag. Det hade ju aldrig hänt förr, då var det alltid - nåja, nästan alltid - snö på gator o vägar.

Vi har faktiskt palmer här i stan! Nu på vintern står dom i växthus men plockas fram nå'n gång i maj igen. Tjusigt värre.

Parlamentet var bra ikväll. Det finns ju ett par riktigt bra komiker med där; Henrik Hjelt, Annika Lantz, Johan Ulvesson, Johan Glans, Babben Larsson osv. Soran Ismail och Björn Gustafsson är i en klass för sig tycker jag. Ung, frisk humor som bygger på nutid.

Kolla http://sv.wikipedia.org/wiki/Parlamentet.

Robert Gustafsson klarar jag inte av bara.Tycker han är en snuskpelle.

Tror jag lägger mig och läser vidare i Jens Lapidus' "Aldrig fucka upp" - en bra uppföljare till "Snabba cash".  Go'natt!

Av Lennart - 1 januari 2009 12:41

Dan efter ja, men det verkar ganska lugnt på sta'n. Inga eftersmällar men säkert många baksmällar. Hörde på nyheterna att det var mycket fylleri, slagsmål, bränder, skador på både hus o människor. Några dödsfall, knivmord och lite annat. Låter ungefär som en vanlig helg numera. Vad är det som händer?

Blev besviken på SVT:s nyårsprogram från Skansen igår - inte en enda "sidekick" fanns med! Varken bröderna Schulman eller Marcus Birro! Och Sverker Olofsson - terriern - från Plus var programledare. Jag satt med spänd förväntan på att han skulle slänga Janne Malmsjö eller åtminstone Sanna Nielsen i soptunnan! Det hade vart nå't!

Om man skulle glo lite på nyårskonserten eller åtminstone lyssna på den en  stund. Sedär - en ambulans for förbi till ackompanjemang av Schubert.

Solen tittar fram - läge att gå ut och smaka på våren?

Gott Nytt År förresten! 

Av Lennart - 1 januari 2009 01:28

Sådärja, nu har folk skickat upp många sköna tusenlappar i luften och inte kommer dom tillbaka. Det är som när prästen tar kollekten och slänger upp den i luften och säger: nu Gud - får du ta så mycket du vill - resten tar jag. Fast det här med raketerna fastnar liksom däruppe. Undrar hur många fingrar som strök med inatt? Kö på akuten brukar vara vanligt nu - ändå stänger man fler akuter nattetid. Vi ska inte bli sjuka eller skada oss på nätterna helt enkelt. Som straff får vi extra lång väntetid och längre resor. Nej, bättre frisk o rik än sjuk o fattig. Hoppas att alla ungdomar kommer hem ordentligt inatt. Mamma o pappa borde annars vara oroliga.

Nyårsdagen - då kan man se fram emot Ivanhoe o backhoppning förhoppningsvis. Men glöm absolut inte nyårskonserten från Wien - den brukar vara underbar. Eller Wunderschön som dom säger där. 

Nyårslöften? Lätta lite på vikten kanske - annars har jag inga andra laster att göra av med. Det går ju mot sommar hur som helst. 

Kollade just TV-tablån för idag: ingen Ivanhoe! ingen backhoppning! Cruel world - vart tar det vägen? Traditioner försvinner. Nya traditioner finns ju inte - för att skapa en tradition förutsätts händelsen äga rum ett antal återkommande gånger - som jul t.ex

Nej, nu börjar det bli svammel - bättre att luta huvudet på söta kudden ett tag. Och drömma om traditioner...

God natt! 


Ovido - Quiz & Flashcards