Alla inlägg den 17 mars 2009

Av Lennart - 17 mars 2009 22:04

Hejsan flickor! Nu har vi vår i luften! Var har ni er?

Fredagen den 20 mars inträffar detta magiska - vårdagjämningen. Marie beb på onsdag med våfflor, grädde o sylt - smaskens! Och nästa söndag går vi över till sommartid. Är inte våren här säg? Nu borde man kunna slita dubbdäcken av bilen och åka mjukt o tyst ett tag igen.


Missade blogga igår - ålderssymptom? Ska försöka komma ihåg att ta fram trädgårdsmöblerna. Och snart är vi där igen - förbannade granne - klippa gräset på en söndag!?

Solbränna, regn på midsommarafton, semesterväder? Ska man boka resa till solen?

Men först ska vi fira påsk! Ägg o lammstek. Vitlöksgratin, mintgelé. Brysselkål. Mmm!


Hur gör man pengar? Dom växer inte på trän har vi fått lära oss. Dom växer inte på banken heller för den delen. Men likväl har bankerna satt sprätt på dom så dom måste gå till farbror Regeringen och be om hjälp. Vad!? Behöver man själv hjälp från det allmänna måste man krypa på bara knän och blotta sig totalt. Bankerna behöver bara lova att inte höja bonusarna till cheferna. Rättvist? Ibland vill man göra uppror. Men då kommer aina och slår ner en. Inte slår dom ner bankdirektörerna, inte!


Är det här ideologiska frågor? Kapitalism eller kommunism? Knappast, jag tror det är helt vanliga rättvisefrågor som alla människor kan stämma upp i. Det får ju finnas gränser för girighet.


Nu skall jag lägga mig på madrassen som kunde varit full av pengar! Go'natt! 


Ovido - Quiz & Flashcards