Alla inlägg den 14 mars 2009

Av Lennart - 14 mars 2009 22:55

Jaaa! Dom vann! Kul! Grattis!

Det har varit UKM här i stan. Ung Kultur Möts. Ett antal kulturella inslag med ungdomar från alla håll i kommunen har träffats och tävlat i lite olika kategorier. Musik, konst o bild bl.a I vårt ungdomsråd har vi två killar som spelar i var sitt band. Den ena grabben går ut gymnasiet i vår medan den andra börjar där i höst. Den yngre killen spelar i ett "metallic"-band som heter Sleipner och dom vann i eftermiddags i sin kategori! Än en gång - Grattis!

En annan som vann ikväll var ju "la voix" med Malena Ernmann och Fredrik Kempe. Grattis! Och tvåa kom ju naturligtvis Caroline af Ugglas med "Snälla, snälla, snälla" och på en väl värd tredjeplats kom mina favvisar EMD med "Baby Goodbye". Grattis allihop! Ovanlig kul tävling ikväll eftersom det var många högoddsare och ganska blandade inslag. Så var det klart. Och ett årsmöte är avklarat. Ska bara skriva lite handlingar så kan vi gå vidare. Ett årsmöte imorrn och ytterligare ett på torsdag. Se'n får'e va' bra!

Nått kul annars? Njae - vet inte, inget som man precis ropar hej efter. Det är väl bara att ta sig i kragen, spotta i nävarna och rycka opp sig och sen göra sitt bästa. Det flyger inga stekta sparvar i mun på 'en. Dagarna går ju hur man än gör och nya räkningar kommer som ett brev på posten. Tänk - det är bara två dar och tre månader sen Lucia. Sålunda är det alltså knappt nio månader kvar till nästa Lucia.

Kvinna i vitt - oskuldens färg, bröllop, vind i håret, midsommar, jordgubbar, Vickan o Danne. Tankarna far iväg. När jag hör Mats Paulsons "Vind över vindens ängar" och strofen "kylskåpskall fil" associerar jag alltid till ett visst ställe i Stockholms skärgård där jag också kan se att "det fladdrar till i en tyllgardin", nämligen på östra klippan i Stegesund strax utanför Vaxholm. Jag vet inte varför men det är en bild som etsat sig fast. Sommar, segel, skvalp.

Kanske dags att skvalpa i koj nu innan man seglar på grund. Börjar bli lite flummigt. Go'natt!

Ovido - Quiz & Flashcards