Alla inlägg den 17 februari 2009

Av Lennart - 17 februari 2009 22:55

Det finns alltid lösningar på alla problem, även om dom inte är de bästa. Man får inte vara blyg för att "kasta in handduken". Många människar går omkring med jättelika ryggsäckar fulla av problem, men som jag ser det är det bara att vända ut och in på ränseln och börja plocka. Tar man ett problem i taget så lättar det betydligt. Det är ungefär som när man har skrivbordet fullt med papper som ska åtgärdas på ett eller annat sätt. Ta ett i taget så känns det mycket bättre. Det har jag gjort idag. I natt ska jag sova skönt för att imorgon plocka nå't annat papper eller problem och lösa det.


Kollade på högstadieelever som lirade inomhusfotboll idag. Kul o se dom minsta i sjuan mot niorna. Men dom är tuffa, ungarna. Och det är rätt skönt att se att det faktiskt finns ungdomar som vill sporta. I ena hörnan av läktaren satt ett gäng företrädesvis grabbar med jackorna o mössorna på och tjafsade. Men dom satt i alla fall inte hemma o spela dator eller rände runt på stan. Dom var här med polarna. I morron är det disko för mellanstadiet. Ska dit o kolla så inte några stora busar rantar in och stör. Och på fredag ges det konsert. Några hemmaband ska lira.


Tycker det är nästan oroväckande tyst kring Barack Obama. George Bush syntes och hördes betydligt oftare. Men Venezuelas president Hugo Chàvez är i ropet nu. Han som vill bli omvald och omvald och omvald obegränsat antal gånger. - "Det handlar inte om maktkoncentration," säger Chávez, "utan om en ny era i socialismen". Jojo, det är lätt att säga. Ett annat uttryck för företeelsen är diktatur. Gubben är bara 55.


Nej, tacka vet jag demokrati - så länge det är en som bestämmer! Här i stan har vi en allians bestående utav sex partier. T.o.m miljöpartiet ingår i alliansen! Han har det inte lätt han, kommunalrådet. Ett av Sveriges yngsta dessutom. Resten av kommunstyrelsen är i princip gråa gubbar. Men det är frivilligt - han var väl medveten om vad han gav sig in på när han lät sig bli vald. Den som är med i leken får leken tåla! Leken ja, nästa helg ska jag ut på Österlen och lira Gin Rummy med hönsmamman och fårskallen. Ska bli kul, käka lite gott, lappa löv, snacka skit och elda brasa. Öppna landskap. Och hav. Fint för själen. Men ingen säl synlig idag. Men här är han - Hugo Chàvez! Go'natt!

Ovido - Quiz & Flashcards